Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανέλαβε την Κασσιώπη ο Μπολάνο!

Ο Ρομπέρτο Μπολάνο αποτελεί και επίσημα τον νέο προπονητή της Πρωταθλήτριας ΕΠΣ Κέρκυρας, ΑΟ Κασσιώπης, κάτι που άλλωστε ήταν αναμενόμενο να συμβεί από μέρα σε μέρα.
Ο 39χρονος τεχνικός είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Πρόεδρο του συλλόγου, τον Χάρη Κουτσούρη, και απέμεναν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συνεργασία. Σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι, ο Μπολάνο και ο Κουτσούρης συναντήθηκαν σε γραφείο της πόλης και αφού συζήτησαν, έδωσαν τα χέρια.


Ο Ρομπέρτο Μπολάνο θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Κασσιώπης στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα, τον ΑΟ Κέρκυρα, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Μαϊου) στο Εθνικό Στάδιο, στις 16:30. Εκεί, ο νεαρός προπονητής αναμένεται να δοκιμάσει και ορισμένους ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν, προερχόμενους -σύμφωνα με πληροφορίες- από τη Βολίδα, τον Θιναλιακό και από άλλες ομάδες.

Ο Ρομπέρτο Μπολάνο κρίθηκε από τον Πρόεδρο της Κασσιώπης ως η πλέον ιδανική λύση για την τεχνική ηγεσία της ομάδας και για την καινούργια προσπάθεια που θα γίνει την επόμενη περίοδο, καθώς γνωρίζει την κερκυραϊκή πραγματικότητα, αλλά και τις δυσκολίες της Δ' Εθνικής, αφού είχε εμπειρία και απόλυτα επιτυχημένη θητεία ως προπονητής της Βολίδας. Τώρα, καλείται να «χτίσει» την καινούργια ομάδα της Κασσιώπης, η οποία τη νέα σαιζόν θα μετάσχει στη Δ' Εθνική έχοντας πρωταγωνιστικούς στόχους.

Σημειώνεται ότι ο Μπολάνο παρακολούθησε τη Σχολή Προπονητών "ΟΥΕΦΑ" Α που διοργάνωσε η ΕΠΟ. Η Α' φάση έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Χανιά, ενώ η Β' φάση έγινε στις προηγούμενες μέρες, στην Καβάλα. Έτσι, πήρε το σχετικό δίπλωμα, άρα πλέον μπορεί να δουλέψει μέχρι και στη Β' Εθνική.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Ρομπέρτο Μπολάνο γεννήθηκε στην Χιμάρα στις 27/11/1971 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομώνυμη ομάδα της περιοχής του. Το 1990 αγωνίστηκε για πέντε μήνες στον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας (Δ' Εθνική), ενώ το 1991 ήρθε στο νησί μας και τον ΑΟ Κέρκυρα, στον οποίο έπαιξε μέχρι το 1997, σε Γ' και Δ' Εθνική. Το 1998 πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου έπαιξε για πέντε χρόνια (σε Γ' και Β' Εθνική), και το 2003 «μετακόμισε» στον Εθνικό Αστέρα (Β' Εθνική), ενώ τη σαιζόν 2003-2004 τη μοιράστηκε στον Εθνικό Αστέρα και τον ΑΟ Κέρκυρα (Β' Εθνική). Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε στη Νίκη Βόλου (Β' Εθνική) και ακολούθως επέστρεψε στην Κέρκυρα, όπου έπαιξε για ένα χρόνο στην ΑΕ Φαιάκων (Δ' Εθνική) κι επίσης για ένα χρόνο στον Κρόνο Αργυράδων (Δ' Εθνική). Στις σαιζόν 2007-2008 και 2008-2009 ήταν παίκτης - προπονητής στη Βολίδα Κάτω Γαρούνα, στη Δ' Εθνική, ενώ το καλοκαίρι του 2009 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και τη σαιζόν 2009-2010 συνέχισε τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους», αλλά μόνον ως τεχνικός, στην ίδια Κατηγορία. Ο Μπολάνο οδήγησε τη Βολίδα σε πολύ μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις, όπως η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας (τον Μάη του 2009), τριών Κυπέλλων ΕΠΣ Κέρκυρας (τις περιόδους 2007-2008, 2008-2009 και 2009-2010) και δύο Σούπερ Καπ ΕΠΣ Κέρκυρας (τον Σεπτέμβρη του 2008 και τον Σεπτέμβρη του 2009), καθώς και σε πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Το καλοκαίρι του 2010, ο οικειοθελής υποβιβασμός της Βολίδας από τη Δ' Εθνική στο τοπικό και το αβέβαιο μέλλον την ομάδας, τον οδήγησαν στην απόφαση να μη συνεχίσει τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους», ενώ την φετινή σαιζόν (2010-2011) δεν εργάστηκε σε κάποιο σωματείο και παρακολούθησε τη Σχολή Προπονητών. Από τη Δευτέρα 9/5/2011 αποτελεί τον νέο προπονητή του ΑΟ Κασσιώπης.
Σίγουρα τον Ρομπέρτο Μπολάνο τον αδικεί το γεγονός ότι παρά το τεράστιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Α' Εθνική. Στην ενεργή καριέρα του έχει παίξει σε αρκετές θέσεις, κυρίως ως αριστερός χαφ. Σήμερα ζει μόνιμα στην Κέρκυρα, μαζί με την οικογένειά του.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

girises malaka ai ke gamisu

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά έχω μια απορία:ο Μπολάνο είναι Έλληνας ή Αλβανός;