Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μείωση 30% των κρατήσεων από ξένους τουρίστες, λόγω των πολιτικο-κοινωνικών ταραχών στη χώρα

"Η πολιτική κρίση στην Αλβανία και οι εικόνες των τελευταίων ταραχών είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του 30% των κρατήσεων από τους ξένους τουρίστες, που σχεδίαζαν να περάσουν τις διακοπές τους στις παραλίες του Ιουνίου", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της νότιας Αλβανίας, Βασίλη Μπεντίνι.


"Οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές και μάλιστα ξεπερνούσαν τις προσδοκίες μας. Η επιδείνωση της πολιτικής κρίσης, ωστόσο, και οι εικόνες με τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, μετά τις δημοτικές εκλογές, που προβάλλουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνεται ότι έφεραν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του 30% των κρατήσεων", ανέφερε ο κ. Μπεντίνι.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού παρ΄όλες τις τελευταίες εξελίξεις και την ένταση που επικρατεί στη χώρα.

Αναφερόμενος στις τελευταίες διαδηλώσεις των οπαδών της αντιπολίτευσης, ο κ. Μπερίσα δήλωσε ότι "απλά κάηκαν μερικά λάστιχα, όμως αυτά τα περιστατικά δεν είναι κάτι σπάνιο για κάθε ελεύθερη και δημοκρατική χώρα".

Πρόσθεσε δε πως "οι διαδηλώσεις είναι η καλύτερη απόδειξη μιας λειτουργικής δημοκρατίας" και ότι "η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι μια πετυχημένη ιστορία".AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: