Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Δωρεά 2000 αλφαβηταρίων για παιδιά Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα

Ο προβληματισμός που τέθηκε πριν από αρκετές ημέρες από τον εκπρόσωπο των Αλβανών εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, Γιόβαν Μεχίλι ότι χιλιάδες παιδιά μεταναστών στην Ελλάδα, δεν μπορούν να μάθουν την Αλβανική γλώσσα για τον λόγο της έλλειψης κειμένων , έχει φέρει την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, η οποία κινητοποιήθηκε όσο το δυνατόν συντομότερα για να βοηθήσει.

Μεταξύ των χορηγών είναι ονόματα όπως ο συγγραφέας, Λεόνι Πάπα , ή ο νικητής του Big Brother Γιετμίρ Σάλαι , αλλά και άλλοι Αλβανοί εκπαιδευτικοί.
Ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους χορηγούς για τη συνεισφορά τους σε αλφαβητάρια και  βιβλία ολίσθησης ο Μεχιλι υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας θα πρέπει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αλβανικής γλώσσας για τα παιδιά των Αλβανών στην Ελλάδα, καθώς είναι 120 χιλιάδες παιδιά μεταναστών  τα οποία έχουν ανάγκη να μάθουν την μητρική γλώσσα.
(M.a/News24/BalkanWeb)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

'' Είμαστε υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών και εργαζόμαστε για αυτό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αφομοίωση που είναι επικίνδυνη'' είπε ο Μεχίλι
TopChannel