Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΓΚΑ-ΟΜΟΝΟΙΑΚΑ καραγκιοζιλίκια στο Αλύκο

Πάντα με σεβασμό για τους ΗΡΩΕΣ του Αλύκου αλλά το μνημείο είναι στο πνεύμα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού
Σκηνές  άπειρου «κάλους» εκτυλίχτηκαν σήμερα στο χωριό Αλύκο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προς τιμή των τεσσάρων νέων που σκοτώθηκαν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα το 1990 και την μαζική αντίδραση των Αλικιωτών κατά του κομουνιστικού καθεστώτος.
Η εκδήλωση διεκόπη, όταν ο Υπουργός Εργασίας και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας Σπύρος Ξέρρας πήρε μόνος του λόγο ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία τις κατάθεσης στεφάνων. 
Ο Έπαρχος  Αλύκου αντέδρασε ψυχραιμότατα αφήνοντας  τον υπουργό να ολοκληρώσει το λόγο και στη συνέχεια διευκρίνισε ότι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι  η  Επαρχία και η Ομόνοια, υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο και όποιος θέλει να μιλήσει θα έπρεπε να μας είχε ενημέρωση.  Την ίδια στιγμή ανέβηκαν στο βήμα η Ντίνα Μπεζιάνη ο Γιώργος Μάνος και κάποιοι άλλοι που διεκδικούσαν το μικρόφωνο ως οι ποιο αρμόδιοι που θα έπρεπε να μιλήσουν. Ο Μάνος ως Αλικιώτης και εκπρόσωπος των εξεγερθέντων (σύμφωνο με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη ο Μάνος ήταν από τους λίγους Αλυκιώτες που δεν ήταν σε αυτή την πορεία), η Ντίνα Μπεζιάνη ως «πρόεδρος» των μειονοτήτων  και κάποιοι άλλοι «ήρωες» που οι οργανωτές δε φρόντισαν να τους τιμήσουν αναλόγως…
Είχαν προηγηθεί οι ομιλίες του Έπαρχου Αλύκου Ηλία Θανάση, του προέδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου, του προέδρου του ΚΕΑΔ και βουλευτή της περιοχής Βαγγέλη Ντούλε και του εκπροσώπου της Αλβανικής Κυβέρνησης Περιφερειάρχη Γκέργκι Μάνο. Όλοι οι ομιλητές διαισθανόμενη την ένταση που υπόβοσκε και καλλιεργούσαν άνθρωποι που πρόσκεινται στο “MEGA” με προεξάρχον το Θωμά Μήτσιο  έκαναν καλέσματα ενότητας . Ωστόσο η ένταση είχε μπαρουτιαστεί από το πρωί όταν οι ίδιοι άνθρωποι αλλά και οι συγγενείς των θυμάτων αρνήθηκαν να εκκλησιαστούν στο νέο ναό στο κέντρο του Αλύκου αφού στον κοιμητηριακό της Αγίας Βαρβάρας που γίνονταν κάθε χρόνο η λειτουργία γίνονται κάποιες εργασίες συντήρησης και αμέσως μετά τη λειτουργία στο νέο ναό, θα γίνονταν τα καθιερωμένα τρισάγια στο νεκροταφείο. Το γεγονός αυτό για αυτούς αποτελούσε τεράστιο σκάνδαλο  και οι συγγενείς των μαρτύρων περίμεναν τον ιερέα του χωριού σαν μαινόμενοι ταύροι κάτω από τις επευφημίες των ανθρώπων του MEGA.
Το ιστολογιο μας δεν δίστασε ποτέ να κάνει κριτική στην Ομόνοια, το ΚΕΑΔ και σε όποιον άλλο, πάντα καλοπροαίρετα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θεωρούμε κατάπτυστη τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που αμαύρωσαν την εκδήλωση για πολιτικούς λόγους.  Όποια και να είναι η Ομόνοια δεν μπορεί κανένας να της απαγορεύσει να κάνει μια εκδήλωση στο Αλύκο. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο οικοδεσπότης και είναι  τουλάχιστον αγένεια και  αμορφωσιά μια τέτοια συμπεριφορά. Σε όσους δεν αρέσει η Ομόνοια, δε συμμετέχουν στην εκδήλωση ή κάνουν μια άλλη δική τους. 

2 σχόλια:

τρουπης είπε...

οντως το μνημειο θυμιζει απο Χοτζα εποχες..
Ελα μωρε και οι μεν και οι δε..χαρη της πολιτικης αντιδρουν οπως αντιδρουν...η μεν ομονοια και καλα αποκλειστικη γιορτη,και οι δε mega φωτα δημοσιοτητας.
παντως εντυπωση προκαλει που οι οικογενειες των θυματων,ηταν με το μερος του mega..φαινεται πως ο κοσμος εχει αρχισει και δειχνει πως δεν αρεσει η εκπροσωπηση τους να γινεται απο την ομονοια μονο μπορει και απο τα προσωπα που αυτη τη στιγμη βρισκονται στην ομονοια.

τρουπης είπε...

ΝΤΡΟΠΗ Bορειοηπειρωτη και σε σενα για το κειμενο αυτο!!!!
Δεν μπορεις να γραφεις αυτες τις ανακριβιες όταν ήμουν παρον στα γεγονοτα...και ειδα ακριβως τι συνεβη.
Γιατι δεν αναφερεις για την αγανακτηση των συγγενων που εξαγριωθηκαν με τον πολιτικο του λόγο του Μπολλανου που έκανε αναφορα συνεχως στις εκλογες προσβαλοντας τη μνημη των παιδιων????
Γιατι δεν λες για τις αδερφες των παλλικαριων που πεταξαν το στεφανι του Μπολλανου και τους φωναζανε: φυγετε απο δω προσβαλετε τα αδερφια μας.....σας βαρεθηκαμε 20 χρόνια!!!
Γιατι δενν λες πως όλο το Αλυκο και οι παρευρισκομενοι λιντσαραν το Ντουλε και το Μπολλάνο και φυγανε με την ουρα στα σκελια????
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και ειλικρινα λυπαμαι που δεν συνεχιζεις την αντικειμενικη και ενημερωση, οπως επραττες!.
Τελικα πολυ δυσκολο και για σενα να ξεφυγεις απο αυτους. ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!

ΥΓ: μην το κοψεις!

Αυτο το σχολιο ειναι αντιγραφη απο καποια αναρτηση αναγνωστη σε καποιο αλλο μπλογκ..θεωρησα καλο να μπει και εδω να το δει ο κοσμος.