Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τζούφι: Ο αλβανικός δικομματισμός στηρίζει Μπολάνο - Ντούλε

Σε μια λεγόμενη  παγκόσμια συνδιάσκεψη Τσάμηδων στα Τίρανα εκτός των άλλων που ακούμε συνήθως μάθαμε πως υπάρχει και κρυφή συμφωνία ΠΑΣΟΚ- Σοσιαλιστικού  Κόμματος Αλβανίας. Αυτά ισχυρίζεται ο Πελούμπ Τζούφι, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, τέως στέλεχος του ΛΣΙ του Ιλίρ Μέτα και νυν, όπως ο ίδιος δηλώνει, απλώς οπαδός του Σοσιαλιστικού Κόμματος!!!
Το ρεπορτάζ του Top Channel αναφέρει τα εξής:


Στις αναλύσεις των   ερευνητών (της συνδιάσκεψης)  δεν έλειψαν οι ισχυρές δόσεις  κριτικής για το πώς ανέκτησε τον έλεγχο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας  της Αλβανίας ο Αναστάσιος ( Anastas Janullatos) . Στην  ομιλία του  ο Πελούμπ Τζούφι (Pellumb Xhufi) παρέθεσε  μερικά απο τα σημεία που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν δημιουργήσει  μια πολιτική έπαρση  από την ελληνική πλευρά για το θέμα.
''Σοβαρά σφάλματα  της αλβανικής πολιτικής  όπως η  διατήρηση  θερμού εσωτερικού  πολιτικού  κλίματος συγκρούσεων, η πολιτική συμφωνία ΠΑΣΟΚ- Σοσιαλιστικού Κόμματος, η
δικομματική πολιτική προώθηση των εξτρεμιστών εκπροσώπων της  ελληνικής μειονότητας , όπως ο Ντούλε και ο Μπολάνο , η κλοπή των εκλογών του 1996,οι παραπλανητικές  " πυραμίδες " και η καλπάζουσα διαφθορά των πολιτικών  ενίσχυσε την ικανότητα της Αθήνας να παρεμβαίνει  στην εσωτερική και εξωτερική  ατζέντα του  αλβανικού κράτους ", δήλωσε ο Τζούφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: