Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Τι στην ευχή συμβαίνει στους Δρυμάδες Χιμάρας;

Τους τελευταίους μήνες διαβάζουμε πολλά από τα βορειοηπειρωτικά και ειδικά από τα χιμαριωτικά ιστολόγια για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου Χιμάρας και ακούμε ακόμα περισσότερα από ανθρώπους που κατάγονται από εκεί, σχετικά με τις υποθέσεις που αφορούν την ιδιοκτησία και την εκμετάλλευση γης.
Πρόσφατα, αναγνώστης του ιστολογίου μας από τους Δρυμάδες, μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή την οποία δημοσιεύουμε:

"Στην παραλία Περίβολος στους Δρυμάδες έχουν χτιστεί μπανγκαλόους τα οποία είναι ιδιοκτησία Αλβανών από το Λάτσι σε οικόπεδο που τους πούλησε Δρυμαδιώτης. Αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας είναι να υπάρχει στην παραλία απίστευτη βρωμιά.

Στο δρόμο όπως κατεβαίνουμε για τον Περίβολο, από την αριστερή μεριά, είναι το καστρόσπιτο ενός Τσάμη του Μπουμπέκι, που είναι χτισμένο σε οικόπεδο 400 τ.μ. που αγοράστηκε από Δρυμαδιώτη. Το κτήμα όμως αυτό συνορεύει με έναν ξερόλακκο πλάτους 10 μέτρων, που το χειμώνα όποτε βρέχει ξεχειλίζει. Από αυτό το λάκκο ο Μπουμπέκι έχει πάρει 2.000 τ.μ. όπου έχει χτίσει επιπλέον σπίτι με κήπο. Εκεί μέσα μάλιστα έχει χτίσει και φράγμα για να προστατέψει την περιουσία του. Ο λάκκος όμως δεν ανήκει σε κάποιον ιδιοκτήτη αλλά στο Δήμο Χιμάρας. Όλα αυτά έγιναν εις γνώσιν του Προέδρου της Κοινότητας Ηλία Στραμάρκου, ο οποίος έχει κατασκευαστική εταιρεία και σπουδάζει νομική στην Αυλώνα. Επίσημα άδειες για κατασκευή σπιτιών δεν δίνονται αυτό το διάστημα. Πως όμως γίνονται όλα αυτά με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή τόσο του κοινοτάρχη Δρυμάδων, όσο και του Δημάρχου Χιμάρας;
   
Μπανγκαλόους έχουν χτίσει και τα παιδιά του Ενβέρ Χότζα στην περιοχή Γιαλισκάρι. Έχουν χτιστεί επίσης, κυρίως από Αλβανούς, καφετέριες και εστιατόρια πάνω στην παραλία και στους βράχους, που είναι δημόσια περιουσία.

Στη θέση Καλάμι στους Γιλεκάτες Δρυμάδων ένας Λιάμπος στο κτήμα που αγόρασε, έχτισε δυόροφο σπίτι πάνω όμως στο σύστημα ύδρευσης του χωριού. Είναι δηλαδή χτισμένο πάνω στο πέρασμα του νερού που καταλήγει στην κεντρική βρύση του χωριού. Έτσι ο βόθρος του σπιτιού μπορεί να μπλέκεται με τα νερά.
Έγινε καταγγελία από ντόπιους στην Πολεοδομία του Δήμου Χιμάρας και όταν η Αστυνομία πήγε στον Λιάμπο του έδωσαν τα ονόματα αυτών που τον κατήγγειλαν. Ο Λιάμπος μετά πήγε και απείλησε αυτούς που του έκαναν την καταγγελία. Έτσι αντί να δικαιωθούν οι χωριανοί που πήγαν να βρουν το δίκιο τους μπήκαν σε μπελάδες εξαιτίας της ανοχής του Δημαρχείου".
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ola afta exounae gini me tyn voithia tou Ilia Stramarko agramatos, xorys na teliony to likaio synexeizy to panepistimiu styn Avlona gia dykigoros. Alla os toso, synexeizounae akomi kai simera me ton proedro tys Omonias stys Drimades o pyos zitay adea se ena korafy pou to exy poulisy stys mafiozous zitymenous apo Europol Germanias.

Dounis K.
ATHINA

Ανώνυμος είπε...

Mire na kepariotet qe kemi edhe nje damare jashte omonia, po keta te Dermiut cpaten xhanem? Me Omonia, po se po, me Bollanone po se po, jemi greke dhe hopa gepi nje cope korafe edhe camit nga Fieri dhe malokeve te Berishes nga Laci, cdoni me tu thomi sju vjen tyrp atire njerezve? Me vjen keq per Vail Bollanon qe i ka patur edhe mbeshtetese edhe i ka zgjedfhure ne organet drejtuese te Bashkise. Ne ne Kiparo jemi fundi, por me dukete se Dhermiu, po shitet fare dhe thone se ata qe e shesin, jane te Omonias, ja faktet qe tregojne. Maskarenjte por ska vdekur Himara, te mos harojne se nga hundete do tu dalin te gjitha.

S. Kokedhima