Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μνημεία της φύσης και έργα ανθρώπων

 Από: ximara.blogspot.com
Ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα μη αναστρέψιμης καταστροφής του τοπίου στην ακόμα παρθένα παραλία του Περίβολου. Το παρακάτω κτίριο έχει εγκριθεί με άδεια οικοδομής από τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Βασίλη Μπολάνο. Ο επενδυτής έχει αρχίσει παράνομα τις οικοδομικές εργασίες, μεταμορφώνοντας τη μορφή του βράχου και στρώνοντας μπετονένιες πλατφόρμες, έξω από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου.


Όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες το οικόπεδο βρίσκεται πραγματικά πάνω στην παραλία και μέρος του βράχου έχει καθαιρεθεί για να προσαρμοστεί με τις ανάγκες της οικοδομικής αδείας. 
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι οι νεο-φυτεμένες ελιές για να αποδείξουν την παρούσα χρήση γης του οικοπέδου.
Και το καλύτερο για το τέλος, η άδεια έχει εγκριθεί (για τουριστικές βίλες) με μια πολεοδομική μελέτη που δείχνει ως κύρια πρόσβαση δρόμο που εμφανίζεται εκεί που τώρα βρίσκεται η άμμος της παραλίας.


Αυτή είναι η Αλβανική ριβιέρα στην οποία έχουμε εναποθέσει όλες τις ελπίδες για έσοδα από τον τουρισμό 
κάτω από την μάσκα της ανανεώσιμης ανάπτυξης. Οι Αλβανοί αυτή τη στιγμή πενθούν το Δυρράχιο, τους Αγίους Σαράντα και τον Αυλώνα, αλλά πως θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι αφήσαμε να συμβεί αυτό εν έτει 2011 (για λίγα χρήματα?) Καλούμε όλες τις περβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες να λάβουν δράση πρωτού είναι πολύ αργά.






Όσο για τον Μπολάνο..σίγουρα θα τον θυμόμαστε για πάντα..όλοι λιγο πολύ έχουμε βγάλει φωτογραφίες σε αυτόν τον παράδεισο,με την χαρακτηριστική τρύπα...που οδηγεί σε μία ονειρική παραλία.

Όπως και να εχεί ντροπή στον Kill Bill..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Duhet te jet shum injorant ai qe po nderton mbi shkemb
ik o vlla me tutje aty ka vend plot!
Mir ai i pari e beri glasen edhe iku.Po ky Jorgo nuk e ka par kte MASAKER???

Ανώνυμος είπε...

Ο επενδυτής έχει αρχίσει παράνομα τις οικοδομικές εργασίες, μεταμορφώνοντας τη μορφή του βράχου και στρώνοντας μπετονένιες πλατφόρμες, έξω από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου.

aftos pou egrapse to arthro prepi na ine poli malakas ma poli malakas.opos to les apo mono sou o ependitis xtizi xoris na sevete tous kanones k tin adia pou tou edose o proin dimarxos. k ektos apo afto eprepe na kseris oti i adia isxi mono gia 6 mines meta i adia ligi k xriazete kenouria adia gia na arxisi tis ergasies

Ανώνυμος είπε...

malaka mou 10:55 diladi aftos den exi adia?

Ανώνυμος είπε...

panivlaka 12 08
allo exo adia k xtizo mesa sta epitrepomena kritiria k eki pou epitrepete
k allo exo mia adia k xtizo opou mou erxete k mou aresi