Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Διώχνουν τους νέους από τη Βόρειο Ήπειρο όπως ούτε οι Αλβανοί δεν θα ευχόντουσαν ποτέ… !

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος 
γαμούσε τα παιδιά του
Τελικά το ελληνικό κράτος δεν έχει ιερό και όσιο! Η γραφειοκρατία είναι ανίκητη, όπως και η βλακεία! Με τις επιλογές του κρατικού μηχανισμού οδηγούνται οι νέοι ομογενείς μας με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο να εγκαταλείψουν την πατρώα γη, με καταστρεπτικές συνέπειες για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.


Πιο συγκεκριμένα, μέχρι πρόσφατα η ελληνική διοίκηση ζητούσε από τους νέους Βορειοηπειρώτες μια απλή υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας σε συγγενείς για να διαπιστώσει τη διεύθυνση κατοικίας των νέων ομογενών στην Ελλάδα.







Όμως αυτό άλλαξε πρόσφατα (με κυβερνητική πρωτοβουλία, στο νομοσχέδιο για τους μετανάστες…) και πλέον, προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ), απαιτείται να αποδείξουν με έγγραφα (συμβόλαια, λογαριασμούς κ.λπ.) τον μόνιμο τόπο διαμονής τους στην Ελλάδα.
Βρε σαΐνια του ΥΠΕΣ και της ΕΛΑΣ, είστε σίγουροι ότι θέλουν οι ίδιοι και ότι θέλουμε εμείς ως κράτος να έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα; Θα αφήσουν την κατοικία τους στη Βόρεια Ήπειρο για να αποκτήσουν μία στην Ελλάδα; Ή νομίζετε ότι οι νέοι Βορειοηπειρώτες είναι πλούσιοι; Θα καταστρέψετε τον ελληνισμό της Βορείου Ηπέιρου με αυτά που κάνετε. Αν μάλιστα συνδέσουμε αυτήν την εξέλιξη με την προηγούμενη (απαίτηση μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα για πληρωμή συντάξεων ηλικιωμένων Βορειοηπειρωτών), είναι λογικό να συμπεραίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να λύσει το πρόβλημα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία όπως ούτε οι Αλβανοί δεν θα ευχόντουσαν ποτέ… Ακούει κανείς στην κυβέρνηση;

3 σχόλια:

Νικος Γ. είπε...

Στη Χιμαρα δεν χρειαζεται καθολου το χερακι του ΥΠΕΞ....το εργο αυτο, το εχει αναλαβει δημαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο είναι λίγο άσχετο αυτό
τι να κάνει ο δήμαρχος;; μάγος είναι;;

Νικος Γ. είπε...

Το θεμα αγαπητε ειναι " Διωχνουν τους νεους απο τη Βορειο Ηπειρο... " , αυτο ακριβως λεω και γω,μονο που στην περιπτωση της Χιμαρας βοηθαει πολυ το συγκεκριμενο προσωπο να φυγουν πιο γρηγορα οχι μονο οι νεοι,αλλα γενικα ο κοσμος.
Χωρις να χρειαζεται μαγικα.