Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Μια χώρα που δεν την "άγγιξε" ο μαζικός τουρισμός....

Δρυμάδες
... Στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών του "Lonely Planet"
Απόδειξη υπευθυνότητας και προσπαθειών για τη βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος, χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού της Αλβανίας, Φερντινάντ Τζαφεράι, την κατάκτηση της πρώτης θέσης των δέκα, κορυφαίων τουριστικών προορισμών του "Lonely Planet", για το 2011, από την Αλβανία.
Η Αλβανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η Βουλγαρία την πέμπτη θέση στη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται, επίσης, η Βραζιλία, οι νήσοι Κάπε Βέρντε, ο Παναμάς, η Ιταλία, η Τανζανία, η Συρία, η Ιαπωνία και το νησί - κρατίδιο Βανουάτου.

Η λίστα διαμορφώθηκε, έπειτα από τη συλλογή στοιχείων και την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και από την απάντηση- των αναγνωστών- στο βασικό ερώτημα "σε ποιο μέρος του κόσμου θα ταξιδέψετε το 2011;".

Ο κ. Τζαφεράι τόνισε πως το διάστημα Ιανουάριος - Οκτώβριος 2010, την Αλβανία επισκέφθηκαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια τουρίστες, εξέλιξη που αποδεικνύει τη σοβαρή αντιμετώπιση, από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, των θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.
Στη λίστα που διαμόρφωσε το Lonely Planet αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η Αλβανία κατάφερε να "κλέψει" τις καρδιές των επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού και να καταστεί ο νέος, αγαπημένος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο.

Στα τουριστικά πλεονεκτήματα της Αλβανίας, το "Lonely Planet" υπογράμμισε τη φιλοξενία, τις παραλίες που δεν τις "άγγιξε" ο μαζικός τουρισμός, τα πολιτιστικά μνημεία, αλλά και το φυσικό πλούτο της βαλκανικής αυτής χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: