Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Turizmi, Banka Botërore nis restaurimin e fshatrave të jugut

3 σχόλια
Dhjetëra shtëpi në Bregdetin e Jugut, që i përkasin fshatrave Vuno, Ilias, Dhërmi i Vjetër, Himara e Vjetër dhe Qeparo i Vjetër, Luksht, Nivice dhe Piqeras do të restaurohen duke ruajtur origjinën, në kudër të zhvillimit të turizmit të qëndrueshëm. Ministria e Transportit, me mbështetjen e Bankës Botërore, ka shpallur tenderin për projektet e restaurimit, proces i cili pritet të nisë këtë vit. Sipas Ministrisë së Transportit, fshatrat tradicionale të rajonit formojnë një shprehje unike të arkitekturës popullore amtare, të dallueshme nga siguria e tyre.