Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χέρι - χέρι Καραμέλος - Ντούλες

Η ισχύς εν τη ενώσει. Σε καιρό κρίσης λέγεται συγχώνευση εταιριών
Στο Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), το μεγαλύτερο κόμμα της μειονότητας με εκπροσώπηση στο Αλβανικό κοινοβούλιο, προσχώρησε το Κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (ΚΑΔΕ) του οποίου ηγείται ο Γρηγόρης Καραμέλος.
Το ΚΑΔΕ ήταν ένα μικρό κόμμα, που εκπροσωπούσε μερίδα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και ανακοίνωσε τη διάλυσή του και την προσχώρηση των μελών του στο ΚΕΑΔ του Βαγγέλη Ντούλε.


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καραμέλος και ο Βαγγέλης Ντούλες ανακοίνωσαν τη σχετική απόφαση, κάνοντας λόγο για μια σημαντική στιγμή στις προσπάθειες για μια ενιαία θέση σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ελληνική μειονότητα και τη βελτίωση της θέσης της στην Αλβανία.

"Η απόφαση αυτή είναι μια απάντηση στους κύκλους εκείνους, που θέλουν να διχάσουν την ελληνική μειονότητα", τόνισε- μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, αφήνοντας αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα "MEGA", που ιδρύθηκε από ορισμένα, πρώην στελέχη του ΚΕΑΔ.

Το ΚΑΔΕ είχε ιδρυθεί το 2004 από τον πρώην βουλευτή του ΚΕΑΔ κ. Καραμέλο, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να εξασφαλίσει εκπροσώπηση στην αλβανική βουλή.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: