Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εφημερίδα SHQIP: Ξεκινάει την καταγραφή των ιδιοκτησιών στην περιοχή της Χιμάρας ο ΟΑΣΕ

Μετά τη διαδικασία αυτή θα διανεμηθούν  οι τίτλοι ιδιοκτησίας που θα αναγνωρίζονται από το κράτος.
Το πρόβλημα της ιδιοκτησίας στην παράκτια ζώνη (Aυλώνα -Αγ. Σαράντα) μπορεί να επιλυθεί μέσα στο 2011. Το πρόγραμμα καταγραφής των ακινήτων στην περιοχή αυτή της νότιας Αλβανίας θα γίνει από μια ισπανική εταιρεία, η οποία θα παραδώσει στα τέλη του 2011 στις αλβανικές  αρχές  μια βάση  δεδομένων και τεκμήριον  ακινήτων.
Το πρόγραμμα   χορηγείται από τον ΟΑΣΕ και η εν λόγω διαδικασία είχε προαναγγελθεί πριν από μερικούς μήνες από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ.Δημήτρη Δρούτσα.  Η εταιρεία αναμένεται να φθάσει στην Αλβανία στα μέσα Νοεμβρίου και θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.    
 Τεχνικά η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσω  δημόσιων  προκηρύξεων και επαφών  με όλους τους ιδιοκτήτες .Οι κάτοικοι  θα  υποβάλλουν τα έγγραφα που διαθέτουν  τα οποία θα επεξεργαστούν  με σκοπό τη σύνταξη πλήρους φακέλου  με χάρτες και  αριθμούς πρωτοκόλλου. Αυτό που έχει σημασία  στο όλο θέμα είναι ο ρόλος του κράτους  το οποίο θα παραλάβει τα δεδομένα από την ισπανική εταιρεία και θα παραδώσει στους ενδιαφερόμενους  τους τίτλους ιδιοκτησίας.

1 σχόλιο:

Γκορος Νικος είπε...

Στην περιπτωση δηλαδη που καποιοι εχουν με χαρτια το ιδιο κοματι γης...τι γινεται?
Κατι που ειναι πολυ συνηθες στη Χιμαρα.. : ))
O Ανεστης βλεπετε στα επικα χρονια εκεινα του δημαρχειου,μπερδεψε τη μιση Χιμαρα,την αλλη μιση τη μπερδεψανε τα δικαστηρια του Αυλωνα αφου το τωρινο δημαρχειο δεν δινει λυση.

Ε, ρε τι εχει να γινει!