Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Καταγγελίες αλβανών μεταναστών για ψηφοθηρικά μηνύματα για Βόρειο Ήπειρο…

Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shpiptare”, έχουν λάβει μηνύματα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπόσχεται σε ένα καλύτερο μέλλον για την Βόρειο Ήπειρο. Η κατάσταση αυτή έχει απογοητεύσει τους Αλβανούς, ο οποίοι πηγαίνουν να ψηφίσουν όπως όλοι οι Έλληνες για τοπικούς υποψηφίους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


Για τους περισσότερους μετανάστες μας, συνεχίζει η εφημερίδα, ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος’ δεν πρέπει να υπάρχει και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Αλβανούς μετανάστες που αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν τις εκλογές.

« Αν αυτός ο χυδαίος όρος της ‘Βορείου Ηπείρου’ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, τότε ας μας πουν που βρίσκεται η Νότιος Ήπειρος. Είναι μια σκληρή πολιτική προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία και την περιοχή» λέει ένας από τους Αλβανούς μετανάστες μας που είναι ψηφοφόρος στην Αθήνα.

Το μήνυμα –γράφει το δημοσίευμα- είναι : «Ευαισθησία στο όνομα της Βορείου Ηπείρου: Αντώνης Σαμαράς. Υποστηρίζουμε αυτή την Κυριακή, Βασίλη Κικίλια»

Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που έλαβαν οι μετανάστες τηλεφωνικά και ακολουθούσαν τα επόμενα: «Για ένα καλύτερο μέλλον στην Βόρειο Ήπειρο και ένωσής της με την Ελλάδα, ως υποψήφιος στις εκλογές με το Νίκο Κακλαμάνη ζητώ την υποστήριξή σας, Μιχάλης Κυρούσης» Μάλιστα αυτός είναι ο νυν πρόεδρος του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τους μετανάστες, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία είχε πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές ,με την προπαγάνδα αυτή έχει χάσει αρκετές ψήφους.

Στους εκλογικούς καταλόγους για τις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα είναι γραμμένοι 150.000 Αλβανοί μετανάστες , αν και ο αριθμός των συνολικών μεταναστών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει ς ένα μικρό ποσοστό των Αλβανών συμμετείχε στις εκλογές, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως, λέω μήπως αυτοί οι Αλβανοί παραλήπτες μηνυμάτων εμφανίζονται ως Βορειοηπειρώτες ενώ είναι Αλβανοί στην πραγματικότητα.
Ουκ ολίγοι έχουν πλαστά χαρτιά και κυκλοφορούν ως Βορειοηπειρώτες.
Ως Αλβανοί γιατί διαμαρτύρονται; Δεν ξέρουν ότι άδικα προσαρτήθηκε η Β. Ήειρος στην Αλβανία;