Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Εντουάρντο Ρέτζο: Ο Αλβανός του Γεωργιάδη

Εντουάρντο Ρέτζο
Την ίδια ημέρα που στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον Βασίλη Γκούμα, κάποιοι θέλησαν να προκαλέσουν έριδες και διαφωνίες, γύρω από το πρόσωπο ενός Βορειοηπειρώτη που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Άδωνι Γεωργιάδη. 
Πρόκειται για τον Εντουάρντο Ρέτζο, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης, παρουσιάστηκε από συγκεκριμένους κύκλους του διαδικτύου ως "Αλβανός που συμμετέχει στον συνδυασμό που στηρίζει ο ΛΑΟΣ".
Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο όργανο ενημέρωσης και κινητοποίησης. Ελλοχεύει όμως πάντα ο κίνδυνος να χρησιμοποιείται και από ανθρώπους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την δύναμή του. Εμείς αντί άλλων και επειδή πολλοί ζήτησαν να πληροφορηθούν το τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση, παρουσιάζουμε την ίδια την δήλωση του Εντουάρντο Ρέτζο, στον οποίο κάποιοι ίσως οφείλουν μια συγγνώμη.
Ονομάζομαι Εντουάρντο Ρέτζο. Γεννήθηκα στη Χιμάρα στις 15/01/1942. Το σόι Ρέτζο υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες στη Χιμάρα.
Ο παππούς μου ονόματι Αριστείδης Ρέτζο είχε τέσσερα αγόρια, τον Φώτο, τον Αλέκο, τον Σωκράτη και τον Νέστορα και δύο κόρες την Αμαλία Ρέτζο (Ζώτο) και την Αγγέλα Ρέτζο (Σκούρα). Ο πατέρας μου απέκτησε 5 αγόρια (Κίμων, Ηρακλής, Σπύρος, Αριστείδης και Εντουάρντο) και 3 κόρες (Ντονίκα Ρέτζο - Μήλο, Γεωργία Ρέτζο - Μπούρμπο ο σύζυγος της οποίας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης ως φιλέλληνας και Δοξία Ρέτζο - Γκινούτση).
Έχω αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο των Τιράνων το 1965
, τμήμα Μαθηματικών. Υπήρξα καθηγητής μαθηματικών στο Λύκειο της Χιμάρας ως το 1990 και 2 χρόνια υποδιευθυντής του Λυκείου. Έπειτα υπήρξα δήμαρχος της Χιμάρας για 2 χρόνια.
Ουδέποτε υπήρξα μέλος κάποιου κόμματος. Έχω διδάξει πολλού
ς Χιμαριώτες οι οποίοι τρέφουν απέραντο σεβασμό προς το πρόσωπό μου ως καθηγητή αλλά και ως άνθρωπο. Όποιος λέει ότι δεν είμαι Έλληνας, είτε δεν γνωρίζει καθόλου την Χιμάρα, είτε δεν έχει το επίπεδο της μόρφωσης να γνωρίζει την ιστορία.
Κάποιος με την κατάλληλη μόρφωση, γνωρίζει ότι το δέντρο με καρπούς είναι που στοχεύουν με πέτρες. Οι άλλοι είναι δέντρα χωρίς καρπούς.
Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είμαι υποψήφιος σύμβουλος ΝΟΤΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με τον Αδωνι Γεωργιάδη και την Κατερίνα Αδαμοπούλου. Και είμαι με αυτούς, γιατί ΜΟΝΟ αυτοί μιλούν για Ελλάδα και δακρύζουν, όπως ΟΛΟΙ εμείς.
Φιλικά .

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tρις οικογένειες μιλούσαν κατ' επιλογή αλβανικά στη Χειμάρρα,η μια από αυτές η οικογένεια του δασκάλου Άντο Ρέτζο . Ο άνθρωπος δεν το έκρυψε ποτέ πως είναι Αλβανός, αν και από ελληνόφωνη Χειμαρριώτικη οικογένεια.
Το θέμα δεν είναι ο Άντο αλλά αυτοί που τον πρότειναν στον Άδωνη. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες κ. Γεωργιάδη..

Γκορος Νικος είπε...

Ανυνωνυμε ...πισω απο την ανψνυμια ειναι ευκολο να πετας φαρμακι.
Σε συνολο η οικογενια Ρετζο στηριζει οτι στηριζουν ολοι οι χιμαραιοι,και οσον αφορα τη γλωσσα,για πια εποχη μιλας?εσυ απο ποια οικογενεια εισαι?
Ειναι ντροπη να λεγονται τετοια.
Παντως υπαρχουν σε θεσεις με αξιωμα αυτη τη στιγμη στη Χιμαρα ανθρωποι που εζησαν εκτος χιμαρας επι χοτζα,και τα ελληνικα τους ειναι ας τα να πανε...δεν μπορεις να τους καταδικασεις με τετοια κριτηρια.
Κριμα για το μυαλο μερικων..

Ανώνυμος είπε...

ado rexho, ellias ethnikistis.
xaxaxaxaxaxaxa
to alo me ton toto to ksereis?

Σκουρτσούνα είπε...

Όλη η αλήθεια για τον Εδουάρδο Ρέτζο σε λίγο μόνο στη Σκουρτσούνα

Ανώνυμος είπε...

o kirios eduardhos lei jia ton gamrotu oti ekane 15 hronia filaki,ala dhen mas lei otan pethane o anthropos jiti dhen pige stin kidhiatu?

Ανώνυμος είπε...

Himarë Municipality:

The most recent municipal election, which took place between 12 October 2003 and 25 January 2004, contested 384 mayoral positions across Albania (OSCE 25 Feb. 2004, 13). The Central Elections Committee announced Vasil Harilla Bollano of the Human Rights Union Party (HRUP) as the mayor of Himarë on 21 November 2003 (Albania 21 Nov. 2003). In the election, Bollano contested the position against Anest Perikli Dhimojani (Democratic Party, PD), Eduardo Foto Rexho (Christian Democratic Party, PDK), Jorgo Sokrat Goro (Albanian Workers' Party, PSSH), Milo Nikolla Petromilo (Democratic Socialists, PDS) and Ptoleme Foto Gjoka (Social Democratic Party, PSD) (Albania 2003).
http://www.unhcr.org/refworld/docid/41501be67.html

Ανώνυμος είπε...

Ελα τώρα που δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Αντος.Εχουμε ματακια και βλέπουμε ααα και αυτάκια έχουμε και ακούμε.
Συγνώμη Νίκο αν σου θίξαμε τον γείτονα αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Στο κάτω κάτω δεν το αρνείται κι όλας.

Γκορος Νικος είπε...

Καταρχην στην απαντηση που εχω δωσει αναφερομαι γενικα στο σοι Ρετζο,οπως γενικα μιλησε και ο πρωτος ανωνυμος περι Ρετζαδων...
Εσεις λοιπον με τα κατηγορω σας γιατι δεν βγαινεται με το ονομα και το επιθετο σας να δουμε τις δικες σας οικογνειες ποιες ειναι...ετσι θα δειξετε πιο ΑΡΧΙΔΑΤΟΙ.