Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συνέχεια στην αγοραπωλησία των βουλευτών:Ο Τάβος προσχωρεί στο LSI

Είμαι σοσιαλίστης, τι να κάνω;
Αυτό που ακούστηκε αμέσως μετά την δημόσια δήλωση του  Βαγγέλη Τάβου για παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σ.Κ. πως θα προσχωρήσει στο κόμμα του Ιλίρ Μέτα, έγινε πραγματικότητα. Η είδηση έγινε γνωστή στα ΜΜΕ από τον γενικό γραμματέα του LSI κ. Λουάν Ράμα.
Ο ίδιος ο Τάβος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «ως μια δυνατότητα για να παραμείνει σοσιαλιστής».

Σύμφωνα με τις  έως τώρα δηλώσεις του Τάβου, αυτός  απομακρύνεται από Σ.Κ. , λόγω του ότι η ηγεσία του κόμματος στηρίζει στο Αργυρόκαστρο τους  ανθρώπους όπως τον δήμαρχο Φ.Μπίμε, οι οποίοι πέρυσι πούλησαν τις ψήφους των σοσιαλιστών στο Δ.Κ. του Μπερίσα. Μάλιστα στο τελεσίγραφο προς το Ράμα  ζητούσε ώστε  το κόμμα του να μην κατεβάσει το Μπίμε ως υποψήφιο δήμαρχο.
Κρίνοντας όμως απο την σημερινή του προσχώρηση στο  κόμμα του Μέτα, με τις απαιτήσεις του τελεσίγραφου προς το Ράμα, ο Τάβος ήθελε να βρει ένα «πειστικό» άλλοθι  με την μη αποδοχή εκ μέρους του Ράμα.
Ωστόσο αρκετοί δημοσιογράφοι στα Τίρανα, από την πρώτη μέρα της δήλωσης του Τάβου, παρατήρησαν πως την τότε δήλωσή του προωθούσε στα ΜΜΕ ο γενικός γραμματέας του LSI  Λουάν Ράμα. Απλά από τότε ο Τάβος προσπαθούσε να κάνει «τη γενναία έξοδο» από το Σ.Κ..
Αυτή έγινε σήμερα. Ο από τέσσερεις θητείες βουλευτής του Σ.Κ. στο Αργυρόκαστρο, πλέον ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία του Σαλί Μπερίσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: