Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Για διασύνδεση με την ιταλική μαφία κατηγορεί την υπουργό Μ. Μπρέγκου η αλβανική αντιπολίτευση

Μαϊλίντα Μπρέγκου
Την παραίτηση της υπουργού για θέματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Μαϊλίντα Μπρέγκου, ζήτησε η αλβανική αντιπολίτευση, μετά τη σύλληψη, στην Αυλώνα, του Ιταλού αρχηγού της Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, Αλμπίνο Προυτεντίνο, που χαρακτηρίζεται από την ιταλική δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ ως ένας από τους σημαντικότερους νονούς της ιταλικής μαφίας.
Σύμφωνα με όσα γράφουν και μεταδίδουν τα αλβανικά αλλά και τα ιταλικά ΜΜΕ, η αδερφή της κ. Μπρέγκου, γνωστή στο παρελθόν τηλεοπτική παρουσιάστρια, καθώς και ο άντρας της, είχαν ιδρύσει με την οικογένεια Προυτεντίνο, κοινή εταιρία τυχερών παιχνιδιών και καζίνο, την Betting System Albania. Ο ίδιος ο Αλμπίνο Προυτεντίνο, εδώ και πολύ καιρό ζούσε στην παραλιακή πόλη, Αυλώνα, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές και μεταφέρθηκε στην Ιταλία.

Η Μαϊλίντα Μπρέγκου παρουσίασε στους δημοσιογράφους ένα έγγραφο, το οποίο- όπως είπε- αποδεικνύει ότι ο γιος του Αλμπίνο Προυτεντίνο, Ανγκελο, ο οποίος είναι επίσημος συνέταιρος της οικογένειας της αδερφής της υπουργού, έχει καθαρό μητρώο. Όμως, δημοσιεύματα εφημερίδων αναφέρονται σε περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος, στις οποίες οι Προυτεντίνο είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, και στη σύλληψη στην Ελλάδα των Αλμπίνο και 'Ανγκελο Προυτεντίνο, στις 11 Ιανουαρίου 2001, με την κατηγορία του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: