Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Μπερίσα: Θα μείνω στην εξουσία για ακόμα 35 χρόνια

Τι να την κάνει την Τσαμουριά ο Μπερίσα ,
καλή είναι και η Χιμάρα
''Θα κάνω  συνασπισμό με τους  Τσάμηδες αλλά δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόβλημα μεταξύ του αλβανικού και του ελληνικού κράτους για ζητήματα συνόρων''
Ο Πρωθυπουργός Μπερίσα σχολίασε χθες το βράδυ το θέμα των εκλογών και τις κατηγορίες του πρώην υπουργού του, Ντριτάν Πρίφτι  περί κυβερνητικής διαφθοράς.
Στην εκπομπή "Πέντε ερωτήσεις από τον Μπαμπαράμο", ο Μπερίσα διευκρίνισε ότι η πρόσκλησή του προς τα πολιτικά κόμματα δεν είναι τυπική, διότι η εκλογική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική.



Σε σχέση με την  κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μεταβάλλεται διαρκώς , ο Μπερίσα έδειξε να μην ανησυχεί . "Έχω να πω ότι ο Σαλί Μπερίσα θα μείνει για 35 χρόνια  στην εξουσία'', είπε ο πρωθυπουργός.

Για να διασφαλιστεί μια ισχυρή πλειοψηφία ο Μπερίσα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΡDU αλλά  υπενθυμίζει στους δυο τσάμηδες βουλευτές  ότι ''δεν θα υπάρξει καμία κίνηση για  το ζήτημα των τσάμηδων, γιατί έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα''.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός βάζει ένα είδος τελεσιγράφου ότι εάν μπείτε  στην κυβέρνηση  δεν θα υποκινήσετε τσάμικο ζήτημα.. "Έχουμε μια κρυσταλλωμένη  θέση , η οποία έχει μια συνθήκη φιλίας με την Ελλάδα, που ορίζει τα πράγματα.

Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόβλημα μεταξύ του αλβανικού κράτους και του ελληνικού κράτους για ζητήματα συνόρων. Το θέμα των ιδιοκτησιών των τσάμηδων  είναι  νομικοτεχνικό. Θεωρούμε ότι οι σχέσεις μας την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικές "- είπε ο Μπερίσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: