Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωση, Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας

Αντιπροσωπεία του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Γραμματέα του Τομέα, Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, παρέστη στο μνημόσυνο του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα. Η Γραμματέας του Τομέα σε δηλώσεις ανέφερε :
Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος υπήρξε τραγικό θύμα δολοφονικής ενέργειας, εθνικιστικής έξαρσης, μιας ακραίας ομάδας που είμαστε σίγουροι ότι δεν εκφράζει το σύνολο του Αλβανικού λαού και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του.

Στο όνομα του Αριστοτέλη και της οικογένειας του, που βιώνει αυτή τη μεγάλη τραγωδία, πρέπει να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός κλίματος αρμονικής συνύπαρξης και μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας.
Όπως ανέφερε και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος γι' αυτό το όραμα αγωνίζονται όλοι οι σώφρονες πολίτες.
Σ' αυτό τον αγώνα είμαστε αλληλέγγυοι όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καθώς μέσα στους στόχους μας είναι να εξασφαλισθεί ο σεβασμός της ελευθερίας και των δικαιωμάτων όλων, σε όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.
Θα ήθελα δε να τονίσω ότι, τόσο οι σχέσεις καλής γειτονίας της Αλβανίας με την Ελλάδα όσο και η προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περνούν από τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας.
Θα αγωνιστούμε ως Ελλάδα αλλά και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προστασία της ελληνικής μειονότητας η οποία πρέπει να έχει την προστασία του Αλβανικού κράτους σε ότι αφορά τα δικαιώματά της.pasok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: