Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βγενόπουλος: Η Αλβανία είναι ιδανική για διεθνείς επενδύσεις

Ο Μπερίσα εγκαινιάζει το Hygeia Tirana
Μήνυμα προς πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από τα Τίρανα ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος όπου εγκαινιάστηκε προ ολίγου το νέο νοσοκομείο του ομίλου MIG, Hygeia Tirana.
Ο πρόεδρος του ομίλου στην ομιλία του έστειλε μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα πως "η Αλβανία είναι μια σπουδαία και φιλική χώρα για να προσελκύει διεθνείς επενδύσεις".
"Συγχαρητήρια για την πολιτική σας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος ενώ ευχαρίστησε και την ελληνική κυβέρνηση που ενθαρρύνει ένα μεγάλο όμιλο σαν της MIG να επεκτείνεται διεθνώς.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σ. Μπερίσα ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Βγενόπουλο και χαρακτήρισε ένδειξη εμπιστοσύνης στην Αλβανία μια επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα στον τομέα της υγείας τα τελευταία 20 χρόνια, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και στα Βαλκάνια.

Ο Λέοναρντ Σόλης ξεναγεί το Μπερίσα στο HYGEIA

Το νέο  σύγχρονο νοσοκομείο εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.Το νοσοκομείο HYGEIA HOSPITAL TIRANA αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση (συνολικού ύψους € 60 εκατ.) στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας στην Αλβανία, είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής και αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο αναφοράς για την περιοχή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην Αλβανία, αλλά και στις γειτονικές χώρες όπως την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο.

Ξεκίνησε  τη λειτουργία του με αρχική δυναμικότητα περίπου 120 κλινών, διαθέτοντας Γενικό Νοσοκομείο, Παιδιατρική Κλινική και Μαιευτική κλινική και καλύπτοντας με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όλα τα περιστατικά από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία τους. Σε πλήρη ανάπτυξη θα διαθέτει 220 κλίνες, 12 χειρουργικές αίθουσες, 5 αίθουσες τοκετών, 16 κλίνες Μ.Ε.Θ. Οι εγκαταστάσεις του αναπτύσσονται σε πολυώροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 25.000τ.μ. στην περιοχή Kashar των Τιράνων με εύκολη πρόσβαση καθώς περιβάλλεται από τις Εθνικές Οδούς που συνδέουν την πρωτεύουσα της Αλβανίας με το Δυρράχιο και τη Βόρεια Αλβανία. 

Το νοσοκομείο διαθέτει τους δύο πρώτους στη χώρα γραμμικούς επιταχυντές, το πρώτο ολοκληρωμένο ογκολογικό κέντρο στην Αλβανία όπου εκτός από μεθόδους Ακτινοθεραπείας θα εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα χημειοθεραπείας καθώς και οι τελευταίες τεχνικές χειρουργικής ογκολογίας, πλήρες Καρδιοχειρουργικό κέντρο και κέντρο Επεμβατικής Καρδιολογίας, όπου θα δοθεί έμφαση στις προηγμένες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται στα νοσοκομεία του Ομίλου. Διαθέτει επίσης μαιευτική κλινική με έμφαση στον προγεννητικό έλεγχο και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή  (Εξωσωματική Γονιμοποίηση) και παιδιατρική κλινική με ολοκληρωμένη διαχείριση των παιδιατρικών νοσημάτων.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: