Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο Ελ Ασυμβίβαστος σχολιάζει στο ''Βορειοηπειρώτης'' blog

Τέλος πάντων η υπόθεση Λαζάρη, πρέπει ακόμα πιο πολύ να μας κάνει να σοβαρευτούμε. Ο Λαζάρης επιβεβαίωσε την κατηγορία των Ελλήνων που δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους και αποτελούν εκείνη την μερίδα ελλήνων, αν είναι τέτοιοι, που σου θυμίζουν την υγρή ύλη η οποία πέρνει την μορφή του δοχείου που τη βάζουν. Ασφαλώς και δεν πρέπει να μπερδευτεί με την αποστολή του Κόμματος των Ελλήνων. Και εκείνος που πρέπει να προσέξει περισσότερο είναι το ίδιο το ΜΕΓΑ.
Ωστόσο η μεγάλη ζημιά δεν είναι ο Λαζάρη αυτού καθεαυτού.
Η μεγάλη ζημιά συνίσταται στο γεγονός ότι αποτελεί το άλλοθι για την ύπαρξη του Μπολάνου και του καταστρεπτικού του εθνικού έργου. Ο Μπολάνος είδατε, δεν έπαιξε με καμιά εθνικιστική κορώνα. Όταν μιλούσε για τη Χιμάρα, επικαλούνταν τον όρο "η κοινότητά μας", χωρίς να κάνει καμιά φορά για την εθνική της ταυτότητα, αν είναι ελληνική ή αλβανική. Όταν μιλούσε για την ΟΜΟΝΟΙΑ θυμούνταν και την εθνική ελληνική μειονότητα. Για να καταλάβουμε την εθνική ζημιά του Μπολάνου προσέχουμε μόνο το γεγονός ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που πριν από τις εκλογές έκαναν πρώτο θέμα τα "ελληνικά εθνικιστικά " συνθήματα του Μπολάνου και αποκτούσαν δικαίωμα να τα βάλουν κατά της Ε.Ε.μειονότητας και της Ελλάδας, τώρα έμμεσα και άμεσα του είναι υποστηρικτές. Σκοπός των καναλιών ήταν και είναι να πουλήσουν το Μπολάνο στην Ελλάδα ως έναν Έλληνα μεγάλο πατριώτη, για να μη βλέπει η Ελλάδα πως με τα χέρια ενός "Έλληνα" πωλείται κυριολεκτικά η Ελλάδα. Τώρα του δίνουν βήμα προβολής για να ψηφιστεί και από τους αλβανούς για να συνεχίσει το έργο του. Η Ελλάδα θα "κερδίσει" έναν χαλκευμένο πατριώτη και η Αλβανία, μέσω αυτού, την Χιμάρα.
Σε όλη αυτή την ιστορία, τύποι σαν τον Λαζάρη, κάνουν τη μεγάλη ζημιά. Του δίνουν το προβάδισμα. Ο άνθρωπος αποτελεί δείγμα ότι σήμερα στην Ε.Ε.Μειονότητα δεν είναι γνωστά τα δικαιώματα, οι εθνικές διεκδικήσεις, τα πραγματικά προβλήματα, η στρατηγική μας, οι εθνικοί στόχοι μας.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι μπολάνιδες, οι οποίοι αξιοποιούν μια χαρά την καρέκλα και με εθνικά περιτυλίγματα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν, τόσο τα προσωπικά τους συμφέροντα όσο και εκείνων που του δίνουν την καρέκλα. Και αυτοί δεν είναι οι Έλληνες που θα τον ψηφίσουν αλλά οι Αλβανοί. Ιδού και το παράλογο και η ειρωνεία της ιστορίας. Γιατί λοιπόν οι αλβανοί θα κληθούν να ψηφίσουν έναν Έλληνα εθνικιστή;!

Το ερώτημα είναι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να εξάγουμε σωστά εθνικά συμπεράσματα. Θα μπορέσουμε να προσανατολιστούμε εθνικά στην καθημερινή, κοινωνική και πολιτική μας συμπεριφορά.
Ο Έλ. Ασυμβίβαστος
.....
Τι έκανε ο Μάικο αγαπητέ Βορειοηπειρώτη;
Έμεινε στις προεκλογικές θέσεις σε σχέση με το Μπολάνο. Ικανοποιεί τα αισθήματα των Αλβανών εθνικιστών στην Αυλώνα, που δεν θέλουν να δούν το Μπολάνο. (Συμβαίνει έτσι διότι για να βαπτιστεί ο Μπολάνος ως Έλληνας εθνικιστής υπήρχε κάποιο κόστος. Οι απλοί Αλβανοί εθνικιστές πίστεψαν ότι ο Μπολάνος είναι ο πραγματικός εθνικός εχτρός τους. Για τους δικούς τους στόχους, οι Αλβανοί πολιτικοί και τα Μίντια φορώντας στο Μπολάνο τον ελληνικό εθνικιστικό μανδία, δεν μπορούσαν να αποφύγουν την εθνικιστική έξαρση των συμπατριωτών τους. Ιδού και ο λόγος που "'ασπασε" η συμμαχική συμφωνία του Ντούλε με το Ράμα) Εντούοτις ο Μάικο μένοντας ακόμα σ΄αυτή τη συχνότητα, ηρωποιεί για λογαριασμό της Ελλάδας το Μπολάνο και ενώ ξέρει ότι ο Μπολάνος είναι δήμαρχος, διασκεδάζει τα εθνικά αισθήματα των ομοεθνών του. Από την άλλη πλευρά μας δίνει γυμνό το ανάστημα του Ντούλε στα εθνικά θέματα. Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ό Ντούλες δεν έβαλε ποτέ ένα εθνικό ελληνικό θέμα στην επίσημη αλβανική πολιτική και κοινή γνώμη; Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι ο Ντούλες δεν διεκδίκησε ποτέ να ξεπεραστεί το επίπεδο δικαιωμάτων που είχε "κατοχυρώσει" το κομμουνιστικό καθεστώς; Μήπως αυτός ο κύριος δεν βοηθάει στο να συνεχιστεί με ακραίους ρυθμούς η πολιτική αφελληνισμού του κομμουνιστικού καθεστώτος σε βάρος μας; Ο Μάϊκο με την αφέλεια που τον χαρακτηρίζει,έχει την καλοσύνη να μας πει ότι στην πολιτική αυτή ο καλύτερος συνεργάτης είναι ο Ντούλες.
Αυτά Βορειοηπειρώτη μου
Ο Ελ Ασυμβίβαστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EL ASIMBIBASTE EXIS DIKO EVNOI KE I KATASTASI PU I PARXI STIN ELLADA I KIVERNITIKI ANIPARKSIA

Ανώνυμος είπε...

Ελ. Ασυμβίβαστε,
1) προσπάθησε να συμβιβαστείς με το γεγονός πως εκτώς από ικανότητα να εκφράζεσαι, έχεις (ίσως όχι πολύ ανεπτυγμένη, πάντως ενυπάρχει αυτή σε όλους τους ανθρώπους) και την ικανότητα να επεξεργάζεσαι τα όσα εκφράζεις μέσα από την ΛΟΓΙΚΗ. και τα λεγόμενά σου ούτε καν εγγίζουν και την πιό παιδαριώδη λογική.
Κοινώς, όπως λενε και στο χωριό μου, "πριν λασκάρεις την γλώσσα σου, βούτησέ την πρώτα στο μυαλό σου"!
όχι τίποτα άλλο ρε παλικάρι μου, αλλά με αυτά που λες, θα ξεχάσουμε και εμείς την ενστικτώδη διαδρομή "/ σκέψη - λόγος - συμπέρασμα!!!!"
2) Σε ποιούς ακριβώς αλβανούς αναφέρσαι πως θα ψηφίσουν τον Μπολάνο.
- είναι τόσοι πολλοί που κινδυνεύει ένας υποψήφιος να μην βγει, αν δεν ψηφιστεί από αυτούς??

Ανώνυμος είπε...

Πώς και εσείς dont έχει το site σας ορατό σε μορφή για κινητές συσκευές; Δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στο netbook μου.