Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σπύρος Λίτσης : O Mπολάνος δεν αναγνωρίζει τις εκλογές που έκανε ο Ντούλες στην Κορυτσά .

Σπύρος Λίτσης
Παρά τη διαίρεση σε δύο ομάδες και την αναχώρηση των μισών σχεδόν συνέδρων η συνδιάσκεψη του παραρτήματος της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Κορυτσάς πραγματοποιήθηκε.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης  με 115 ψήφους υπέρ και 12 αποχές, εξελέγη νέος πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Κορυτσάς ο  Γρηγόρης Καραμέλιος (Ligoraq Karamelo). Ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Καραμέλιος μετά τη αποχώρηση του από  την ΟΜΟΝΟΙΑ  και το ΚΕΑΔ  ίδρυσε το ΚΑΔΕ με το οποίο και πολιτεύτηκε τις τελευτέες βουλευτικές εκλογές σε συνασπισμό με το LSI του Ιλίρ Μέτα. Αν και αποχώρησε από το ΚΕΑΔ λόγω διαφωνιών και αμφισβητώντας τον Ντουλε ο Καραμέλιος ξαναγυρίζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ χάρη στους μηχανισμούς Ντούλε.
 Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Ε.Ντούλες ως εκπρόσωπος από τα Τίρανα  πριν από την έναρξη της συνδιάσκεψης δήλωσε ότι ως πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς αναγνωρίζει τον Σπύρο Λίτση. Λίγο αργότερα όμως ο Λίτσης μαζί με τους υποστηρικτές του αποχώρησε από την συνδιάσκεψη  επειδή έγινε γνωστή την τελευταία στιγμή η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Καραμέλιου.   Ο υποψήφιος για πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Σπύρος Λίτσης είπε ότι δεν αναγνωρίζει την  εγκυρότητα της συνδιάσκεψης και σχεδόν οι μισοί από τους παρόντες οι οποίοι τον υποστήριζαν  εγκατέλειψαν την αίθουσα. Μετά τον σχετικό πανικό που επικράτησε από τις δυο παρατάξεις ο Ντούλες δήλωσε ότι ''όποιος θέλει είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από την συνδιάσκεψη''.
 Η συνδιάσκεψη  από εκεί και πέρα συνεχίστηκε χωρίς τριβές  με εξαίρεση λίγων εναπομεινάντων που διαφώνησαν με την υποψηφιότητα Καραμέλιου. Ο Λίτσης ανέφερε ότι οι διαφορές προήλθαν μετά  τη διαπίστωση ότι υπάρχει και δεύτερη υποψηφιότητα και την τελευταία στιγμή πραξικοματικά ο Ντούλες όρισε άλλη μια . ''Φύγαμε επειδή ο Βαγγέλης  Ντούλες δήλωσε ότι θα κάνει  άνοιγμα του κόμματός του. Δεν καταλάβαμε γιατί ήρθε και τι ήθελε να κάνει σε αυτή τη διάσκεψη. Εμείς  είμαστε η νόμιμη ΟΜΟΝΟΙΑ  και θα καθορίσουμε μια άλλη  ημερομηνία για να εκλέξουμε  πρόεδρο",  είπε ο Σπύρος Λίτσης , ο οποίος δεν κατέχει το αξίωμα του προέδρου της οργάνωσης από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Ο Λίτσης  καθερέθη , όταν ένα άλλο μέρος του παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Κορυτσάς  με την υποστήριξη του πρόξενου Οικονόμου τον κατηγόρησαν για εμπόριο βίζας.
Η αντίδραση αυτή ήρθε λίγο μετά την έναρξη της συνδιάσκεψης . Ο Ντούλες πριν την έναρξη των εργασιών της  συνδιάσκεψης είπε οτι  δεν αναγνωρίζεται ως πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  Κορυτσάς τον Ναούμ Ντίσιο,  ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση, αλλά  τον Σπύρο Λίτση .'' Η ΟΜΟΝΟΙΑ  δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος  κλειστών ομάδων που ποτέ δεν ήταν προς το συμφέρον της ελληνικής μειονότητας αλλά των προσωπικών  συμφέροντων τους'', δήλωσε μετά την έξοδο του Λίτση και των υποστηρικτών του, ο Ντούλες. Σύμφωνα  με το Λίτση ο Β.  Μπολάνος δεν ήρθε στην συνδιάσκεψη διότι ήταν άρρωστος και αυτός δεν αναγνωρίζει τις εκλογές που έκανε ο Ντούλες στην Κορυτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: