Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Εφημερίδα SHQIP: Δεκάδες κάτοικοι της Χιμάρας φτάνουν στην Αθήνα για επαλήθευση στοιχείων

Συνταξιούχοι από τη Χιμάρα  αλλά και από άλλα χωριά με  Αλβανούς  Ορθόδοξους κατοίκους  έχουν αρχίσει αυτές τις μέρες να στέλνουνε  μέσω ταχυδρομείου  αιτήσεις για την απόκτηση ειδικής κάρτας και τον αριθμό της, η οποία αποδεικνύει ότι λαμβάνουν σύνταξη και σε ποια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται αυτή στην Αλβανία. Το πιστοποιητικό αυτό αποστέλνεται στην Αθήνα στη διοίκηση του ΟΓΑ η οποία αρχίζει μια διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων .
Η διαδικασία είναι στο πλαίσιο ελέγχου και στη βάση της συμφωνίας για συνεργασία μεταξύ των εθνικών φορέων κοινωνικής ασφάλισης της  Αλβανίας και της Ελλάδας.

 Πηγές από τη  Χιμάρα,  Δρυμάδες και άλλα αλβανικά ορθόδοξα χωριά στους Αγ. Σαράντα και Αργυρόκαστρο λένε ότι από αυτά τα γραφεία αυτό το μήνα, έχουν καλέσει δεκάδες ανθρώπους και  τους ανακοινώθηκε η διακοπή των συντάξεων ενώ άλλοι καλούνται στην Αθήνα, όπου  οι υπάλληλοι ζητούν διευκρινήσεις για την διαμονή, την  κατοικία και στις περισσότερες φορές  για την εθνικότητά τους.
shqip

1 σχόλιο:

Νικος Γ. είπε...

Αυτο παντως ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα,και δεν πρεπει τα σωματαεια μας να το αφησουν ετσι,ουτε οι οργανωσεις μας στην Αλβανια...
Βεβαια η ελληνικη κυβερνηση ηταν σιγουρο πως θα φτασει σε αυτην την κατασταση,γιατι μεσα στην κριση σιγουρα θελει να κοψει συνταξεις,υποτροφιες...ακομα περισσοτερο σε πολιτες που δεν εχουν ελληνικη καταγωγη.
Ομως προκειται να μαραζωσει πολλα σπιτια στη ΒΗ..
Βεβαια ο Ντουλες μας καθησυχασε στο "μνημοσυνο" του Τελη...αφου συναντηθηκαν και με το παπανδρεου,τα πραγματα απο οτι φενεται χειροτερεψαν,αντι να φτιαξουν.Ειναι μαλλον το ποσο πολυ τον / τους σεβονται.