Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το τουριστικό χωριό του Μπάρμπα-Στρούμφ

Αν η είδηση είναι αληθινή τότε τα ερωτήματα είναι πολλά και καυτά...


Στην κατασκευαστική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το λατομείο στο δάσος του Προντάνι 7 χλμ.  περίπου  από τους Αγίους Σαράντα,  επιβλήθηκε πρόστιμο από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος .Το πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων λεκ επιβλήθηκε  για  παράνομες ενέργειες σε περιοχές που προστατεύονται από το κράτος.
Η κ.Αρετή Παπαδήμα ( από Νίβιτσα, λέμε εμείς ) επιθεωρητής περιβάλλοντος Αγίων Σαράντα, δήλωσε χθες ότι η κατασκευαστική εταιρεία "Gjikuria'' που υλοποιεί το έργο της οικοδόμησης του τουριστικού χωριού στην Κακομαία   έχει εξορύξει παράνομα αδρανές υλικό μέσα στο δάσος Προντάνι . «Η εταιρία  ασκεί  παράνομη δραστηριότητα που προκαλεί μεγάλη οικολογική καταστροφή" - είπε η κ. Παπαδήμα
Σύμφωνα με την ίδια, ''αν η κατασκευαστική  ''Gjikuria''   δεν σταματήσει  αμέσως την καταστροφή, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος στον Αυλώνα, θα ζητήσει από την νομαρχία την αφαίρεση της άδειας από την εταιρία.  Ο Διαχειριστής της εταιρίας  λέει ότι τα  αδρανή υλικά από το δάσος πάνε για δημόσιες επενδύσεις, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους », - καταλήγει η κ.Παπαδήμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

o ti na nai...