Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Με ψεύδη επιχειρούν να χτυπήσουν την Εκκλησία στην Αλβανία

Ιγνάτιος
Επιχειρώντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ορθλόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, με ψευδή στοιχεία, η αλβανική εφημερίδα Shqip αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ορθόδοξοι διανοούμενοι της πόλης του Φίερι ζήτησαν με υπόμνημά τους την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνας, Κανίνας και Μουζεκιάς, Ιγνατίου. Ο πρόεδρος της πνευματικής ένωσης ορθοδόξων Χαρίλα Κολίτσι, συνεχίζει η ε/φ, είπε στους δημ/φους ότι οι δηλώσεις του Ιγνατίου στην πόλη Πέγια (Πετς) του Κοσσυφοπεδίου στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Σερβίας, σύμφωνα με τις οποίες «το Κόσοβο είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», έχουν αντιαλβανικό χαρακτήρα και δεν βοηθούν στη διασφάλιση της ειρήνης.
Οι δηλώσεις αυτές, πρόσθεσε ο Κολίτσι, ο οποίος, σύμφωνα με τη Shqip, εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό ορθόδοξων διανοουμένων του Φίερι, προκάλεσαν δυσαρέσκεια στα μέλη της ένωσης. «Αφού πληροφορηθήκαμε για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιγνατίου, ζητούμε εξ ονόματος των ορθόδοξων πιστών την καθαίρεσή του. Η δήλωση αυτή δεν εκφράζει τους ορθόδοξους της Αλβανίας, ούτε τους ορθόδοξους του Φίερι, αλλά τα συμφέροντα εκείνων που δεν αγαπούν την Αλβανία» – δήλωσε ο Κολίτσι. Σύμφωνα με τη Shqip, ο Κολίτσι δήλωσε ότι τον έλεγχο της Αλβανικής Εκκλησίας θα πρέπει τον έχουν οι αλβανοί κληρικοί. Σύμφωνα πάντα με την ε/φ, πολλοί διανοούμενοι, αλλά και απλοί ορθόδοξοι πιστοί στο Φίερι δήλωσαν ότι ανεξάρτητα από τις δηλώσεις το Κόσοβο είναι αλβανικό.
Ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Φίερι, όμως, συνεχίζει η ε/φ, διέψευσε ότι ο Μητροπολίτης έκανε αυτές τις δηλώσεις για το Κόσοβο και πρόσθεσε ότι η εκκλησία του υπάγεται στη δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Βερατίου και στηρίζει τις θέσεις του και πρόσθεσε ότι μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ο Μητροπολίτης διένειμε γραπτή ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει φημολογούμενες δηλώσεις περί Κοσόβου και Ιερουσαλήμ και διευκρινίζει ότι δεν προέβη σε καμία δήλωση σε σερβικά ΜΜΕ και δεν εκφώνησε καμία ομιλία κατά την παραμονή του στο Κόσοβο.e-dragoumanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: