Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Τάβος , ο Ξέρας και τα επαγγελματικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας!

Τάβος-Ράμα
Αν πιστέψουμε στα όσα γράφει σήμερα η έγκυρη αλβανική  εφημερίδα MAPO , η απομάκρυνηση του Τάβου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σ.Κ δεν είναι απλά οι διαφωνίες του με την ηγεσία ή η διαμαρτυρία του ότι ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του Σ.Κ. στο Αργυρόκαστρο πούλησαν τις ψήφους των σοσιαλιστών κατα τις εκλογές της 29ης Ιουνίου, παρά άλλοι λόγοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση  με το πολιτικό ήθος  και τις υποχρέωσεις  των βουλευτών απέναντι στους ψηφοφόρους και το κόμμμα που τους ανέδειξε.

Εξ αρχής η εφημερίδα ΜΑΡΟ σημειώνει πως » η αγοραπωλησία των βουλευτών έχει φτάσει το αποκορύφωμα. Τα μη πολιτικά συμφέροντα έχουν υπερισχύσει απέναντι στα προγραμματικά και το εκλογικό σώμα των βουλευτών . Μετά τη «φυγή» του Παουλίν Στέρκαϊ, ήρθε η ανταπάντηση της πλειοψηφίας, φτιάχνοντας τα νούμερά της στη βουλή, χάριν μιας «αγοράς» της τελευταίας στιγμής του σοσιαλιστή βουλευτή Βαγγέλη Τάβου».
Σύμφωνα με την εφημερίδα » υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Τάβος να γίνει μέρος της πλειοψηφίας υπό τη σημαία του LSI … Μάλιστα ήταν οι εκπρόσωποι αυτής της πολιτικής δύναμης που διαπραγματεύθηκαν με τον Τάβο… Πηγές από το Σ.Κ., συνεχίζει η εφημερίδα, πως για τη μεταγραφή αυτή φαίνεται πως επέδρασαν και τα επαγγελματικά  συμφέροντα  για επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας.
Τις προσπάθειες για την μεταγραφή Τάβου, γράφει ακόμα η εφημερίδα,  γίνεται γνωστό  πως τις διεξήγαγε ο υπουργός Υγείας Πετρίτ Βασίλι, παρόν όμως ήταν και ο υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρας»
Ωστόσο και άλλα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για  «μεταγραφή» του Τάβου προς το LSI  του Μέτα, κόμμα το οποίο κυριολεκτικά κρατάει την κυβέρνηση του Μπερίσα στην εξουσία. Άλλωστε στα πολιτικά σαλόνια των Τιράνων γνωρίζουν όλοι πως ο Μπερίσα είναι πλέον όμηρος  των κινήσεων και της βούλησης του Ιλίρ Μέτα
www.deropoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: