Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλβανική Πρεσβεία

Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία στον παράδρομο της Λ. Κηφισίας , ώρα 18:00.
Αφορμή της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η συνεχής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η σταθερή πολιτική της Αλβανίας αποδεικνύει πως στόχος της είναι ο ξεριζωμός των Βορειοηπειρωτών από τις πατρογονικές τους εστίες. Καθημερινά στη Βόρειο Ήπειρο παραβιάζεται κάθε αρχή δικαίου και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και αποδεικνύουν πως η Αλβανία αρνείται συστηματικά να υλοποιήσει μία σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε με βάση τη Σύμβαση – Πλαίσιο που υπέγραψε για τις μειονότητες.

Αποκορύφωση του εχθρικού κλίματος που καλλιεργείται κατά της μειονότητας αποτέλεσε η στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα, από την Χιμάρα, στις 12 Αυγούστου 2010. Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε Ελληνικά!

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε την Αλβανία :

1) να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα με τη διενέργεια μιας δίκαιης δίκης.

2) να σεβαστεί τα δικαιώματα που αφορούν στη μητρική γλώσσα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δικαιώματα τα οποία απορρέουν από την επικύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και να προβεί: 
α) στην εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στη δημόσια διοίκηση στις Μειονοτικές περιοχές, ώστε τα δημόσια έγγραφα να αναγράφονται και στην ελληνική 
β) στην τοποθέτηση δημοσίων πινακίδων στην ελληνική γλώσσα
γ) στο δικαίωμα της διδασκαλίας, εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης στη μητρική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και βαθμούς της παιδείας

3) να σταματήσει τις καταπατήσεις και τις υφαρπαγές της γης των Ελλήνων, οι οποίες γίνονται με αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα.

4) να αυξήσει τα μέτρα προστασίας στην Ελληνική Μειονότητα, καθώς πληθαίνουν όλο και περισσότερο τα κρούσματα κλοπών και επιθέσεων στους απροστάτευτους κατοίκους (οι οποίοι υποχρεούνται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς και τις περιουσίες τους).

Όσο η Αλβανία αδρανεί ή δεν παίρνει άμεσα θέση για όλα τα παραπάνω, γίνεται συνένοχος σε μια πολιτική που στόχο έχει τον αφελληνισμό των περιοχών που ζει η ελληνική μειονότητα.

Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες, τα σωματεία, οι σύλλογοι, τα μέλη και οι φίλοι της «Νε.Β» να ενισχύσουν την ανωτέρω διαμαρτυρία και να δώσουν το δυναμικό τους παρόν.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

6 σχόλια:

Χίμαιρα είπε...

Νεα σελιδα για τα νεα στη Χιμαρα,στη Βορειο Ηπειρο αλλα και σε ολο το κοσμο.

http://ximara.blogspot.com

Ζώτος Μολοσσός είπε...

Επειδή ο "Βορειοηπειρώτης" ζήλεψε τις φασιστικές μεθόδους του "Δερόπολη" αποφάσισε να κάνει επιλεκτική λογοκρισία μη δημοσιεύοντας όσα έγραψα προχτες εδώ
http://borioipirotis.blogspot.com/2010/10/e.html
Αντιγραφω λοιπόν την απαντηση μου στο Δήμο Χιμαιραίων με την ελπίδα
ότι δεν θα δείξει την ίδια επιλεκτική "ευαισθησία" στο τι είναι βρισιδι και τι όχι:


Λόγω τω τελευταίων συζητήσεων στο facebook σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΝΕΒ για τον Αριστοτέλη Γκούμα, επανέρχεται στο προσκήνιο πάλι αυτό το ποστ, γιατί για άλλη μια φορά οι μάσκες πέσανε.
Καταρχην θελω να πω σε αυτόν "που διαμαρτυρήθηκε στον Παντούλα" και σε άλλους ανώνυμους που τα χωνανε στον Κεράυνιο για την εκδήλωση ότι δεν φταίει καθόλου ο Κεραύνιος για να του διαμαρτύρονται αλλά φταίτε όλοι εσείς που πήγατε στην εκδήλωση ΤΟΥ!
Ναι καλά διαβάσατε. Το σωματείο αυτό έχουμε καταλάβει τι ρόλο βαράει και γω και πολλοί άλλοι Χιμαραίοι δεν πηγαίνουμε σε καμμία εκδήλωση που διοργανώνει, όσο ιερός και να είναι ο σκοπός που την κάνει γιατί ξέρουμε ότι αυτοί οι τραμπούκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Δεν έπρεπε για μενα να παει κανείς.
Βεβαια θα έλεγαν μετά ότι είμαστε όλοι προδότες που δεν πήγαμε. Αλλά δεν κατάλαβα;
Τα έχρισε αυτά τα παράσιτα του βορειοηπειρωτικού ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ από τον ουρανό νταβατζήδες της μνήμης του;;;;;
Όποιος ήθελε να πάει εγώ δεν του είπα να μην το κάνει. Ο καθένας κανει τις επιλογές του ελεύθερα. Μετά όλοι μου λέγανε "είχες δίκιο που δεν ήρθες"! Λετε και δεν έχουμε ξαναφάει στη μάπα παρόμοιες "αγωνιστικές" εκδηλώσεις τους!

Και τώρα με τη συγκέντρωση που θα κάνει η ΝΕΒ, αυτοί οι νταβατζήδες της δεκάρας μας δείχνουν πόσο πατριώτες είναι στην πραγματικότητα.
Βγήκε στο facebook η προσωποποιηση της φράσης "μαγκιά - κλανιά" Θοδωρής Δράκος και άρχισε να ειρωνεύεται την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Αυτός ο αχλαδόμαγκας άρχισε να κάνει μαθήματα πατριωτισμού λέγοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν θα έρθει στην εκδήλωση, ευχόμενος ουσιαστικά την αποτυχία της. Μετα ακουλούθησε και ο άλλος παλικαράς της πλάκας ο Κούτουλας που ειρωνευόταν τη συγκέντρωση λέγοντας πάνω - κάτω "σιγά, δεν θα πάρετε και τα όπλα!"
Τώρα τα θυμήθηκε τα όπλα ο κόπανος. Λετε και στις εκδήλωσεις ΤΟΥ είχε όπλα για να κυρήξει επανάσταση. Αλλά έτσι είναι, τα γελοία αυτά υποκείμενα του κωλοσωματείου που το κατάντησαν ντροπή της Χειμάρρας νομίζουν ότι πρέπει να έχουν το μονοπώλειο στους Βορειοηπειρωτικούς αγώνες. Θεωρούν πως μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να οργανώνουν κινητοποιήσεις και κανείς άλλος!
Δεν είναι τυχαίο που τον προεδρούλη τους τον έλουσε κρύος ιδρώτας αυτές τις μέρες και μουγκρίζει: "Πως είναι δυνατόν αυτά τα κωλόπαιδα της ΝΕΒ να μου πάρουν την εργολαβία μέσα από τα χέρια;"

Όμως έχει και ο τελευταίος Βορειοηπειρώτης δικαίωμα να αγωνίζεται για την πατρίδα του χωρίς να βρίσκεται κάτω από την "προστασία" αυτών των πατριδοκάπηλων.
Αυτών των κουμουνιών που κάνανε αγώνα για να βγει βουλευτής το 2005 ένας χοτζικός εισαγγελέας, αυτών
των απατεώνων που κατασκεύαζουν ψεύτικες ειδήσεις για να βγάλουν με το ζόρι ήρωα τον δήμαρχο-φούσκα.
Αμα δεν γουστάρετε δεν σας αναγκάζει κανεις να έρθετε επίδοξοι νταβάδες του βορειοηπειρωτικού κιούτε θα σας πούμε προδότες. Όπως όμως δεν σας ενόχλησε κανείς πιο πριν μην ενοχλείτε και σεις όσους δεν γουστάρουν να πάρουν την "άδεια" σας για να αγωνιστούν για τη Βόρειο Ήπειρο.

Ζώτος Μολοσσός είπε...

Και να έρθουμε τώρα και στην κυρία που ήρθε να υπερασπιστεί το μέντορα της.
Μας γράφει για τον μέγιστο πατριώτη που είναι τόσο μεγάλο μέγεθος σε βαθμό που έχει πρόσβαση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ακόμα και στον πρωθυπουργό. Δεν ξέρω αν σε αυτή την πρόσβαση εντάσεται και η συμμετοχή του πατριωταρά δασκάλου της στην Επιτροπή Μεταναστών του ΠΑΣΟΚ.
Ξέχασε μόνο να μας πει για τον τραμπουκοπροεδρούλη της τι ώρα πίνει καφέ με τον Ομπάμα...
Τώρα το ότι γράφει επώνυμα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα γεναιότητα. Στην περίπτωση της είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσία της σαν ένα αποτυχημένο πρόσωπο γύρω απο τα βηπειρωτικά σωματεία.
Αφού έγινε πρόεδρος της ΝΕΒ και μέσα σε ενα χρόνο καταφέρε να χάσει τον έλεγχο, αφού πρώτα έγινε μπάχαλο η παράταξη της, και έχασε όχι μόνο την προεδρία αλλά έφυγε και από το ΔΣ, αυτό μόνο ως κατόρθωμα μπορεί να χαρακτηριστεί. Αλλά ξέρουμε για όλα αυτά έφταιγαν οι άτιμοι αντίπαλοι της, αυτοί οι ρουφιάνοι, για τους οποίους ο δάσκαλος της έλεγε ότι θα τους ξεσκίσει.

Αλήθεια, αφού η κυρία μαγκίτισα και οι φίλοι της είναι οι μοναδικοί πατριώτες αγωνιστές του χώρου μας γιατί άραγε στις τελευταίες εκλογές της ΝΕΒ πατώσανε;
Μα φυσικά γιατί οι νέοι Βορειοηπειρωτες που τους μαυρίσαμε, η συντριπτική πλειοψηφία γυρω στο 90%, είμαστε όλοι μας "πουλημένα τομάρια".
Αλλά δεν πειράζει. Πάλι καλά που έχουμε αυτούς τους λίγους αλλά αγνούς πατριώτες ήρωες μας που θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα...

city είπε...

Aλήθεια Μολοσσέ Ζώτο έφαγες πόρτα από τα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα;

Ζώτος Μολοσσός είπε...

Αν μπεις Δήμε Χιμαραίων στο
http://borioipirotis.blogspot.com/2010/10/e.html
και διαβάσεις τα τελευταία σχόλια θα καταλάβεις.
Όσο για το "Δερόπολη" είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο που λειτουργεί τη μέθοδο που ακολουθεί και δεν κάνω καν τον κόπο.
Ε όχι και δημοσιογραφικά συγκροτήματα! χαχαχαχα!!! ωραίο!
Δυστυχώς όμως για κάποιους υπάρχει πλεόν πολυφωνία.

Περιθωρι είπε...

Ακουστηκε οσων αφορα το θεμα της πορειας απο εμπιστες πηγες μεσα στην Ενωση Χειμαρριωτων...πως η ενωση δεν θα τιμησει με την παρουσια της,γιατι οπως λεει και ο Προεδρος της Μπελερης " δεν κανει να βγουμε τωρα για διαμαρτυρια γιατι εχει εκλογες την Κυριακη"...
Δηλαδη αν ειναι δυνατον τοσο κοματοσκυλα πλεον καταντησανε??
Αλλωστε η Αριστερα κυριε Φρεντη ειναι στην εξουσια...εσεις απο ποτε γινατε αριστεροφιλος?

Εγω παντως σαν Χιμαραιος και Ελληνας...θα παω στη διαμαρτυρια και πιστευω πως ολοι πρεπει να ειναι εκει...διοτι αυτο παει να γινει ειναι για εμας που στηριζουμε την ελληνικοτητα μας...

Αυτοι που ειναι εναντια σαν τον Κουτουλα,Φρεντη και κατι αλλους...ευκολα καταλαβαινει ο κοσμος πως ολες οι κινησεις που κανουν και εχουν κανει μεχρι σημερα σαν εκπροσωποι των χιμαραιων...γινονται με πολιτικες σκοπιμοτητες και πρωσοπικα ενδιαφεροντα,αφηνοντας στην ακρη το καλο της Βορειου Ηπειρου.

Κανονικα θα επρεπε στη Χιμαρα,οταν βλεπουν αυτους τους ανθρωπους να τους μοιραζουν καρπαζιες...ετσι οπως καταφεραν και σκατωσαν τα πραγματα.

Ο Τελης απο οτι ξερω τους εγραφε στα Αρχιδια του το Φρεντη και τον καθε μαλακα της ενωσης.