Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Gazeta Shqiptare»: Μητέρα του Αριστοτέλη Γκούμα: ‘Οι δολοφόνοι του γιου μου να κρεμαστούν’

«Η οικογένεια του αείμνηστου Αριστοτέλη Γκούμα, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της.
'Ο δολοφόνος να κρεμαστεί', αυτό είναι το τίμημα που ζητά η μητέρα του Αριστοτέλη Γκούμα, η Ειρήνη Γκούμα, να πληρώσει ο Ιλίρ Μούκα, για τον οποίο υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι φέρει την κύρια ευθύνη των σοβαρών γεγονότων τα οποία διαδραματίστηκαν το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010, στη Χιμάρα», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Γκαζέτα Σκιπτάρε’,


Ο συντάκτης παρουσιάζει, πιο κάτω, τις θέσεις της οικογένειας Γκούμα, τις οποίες έχει μαγνητοσκοπήσει: του πατέρα του δολοφονηθέντος Αριστοτέλη Γκούμα, Παναγιώτη, της μητέρας του, Ειρήνης και του αδελφού του , Παναγιώτη.

Ο πατέρας Ηλίας Γκούμας

Για μένα οι δολοφόνοι μένουν ατιμώρητοι. Σκότωσαν το παιδί μου χωρίς λόγο, επειδή μιλούσε ελληνικά. Τους είπε ότι αυτή ήταν η γλώσσα που έμαθε από τον πατέρα και τη μητέρα του, οι οποίοι μιλούν ελληνικά. Τους εξήγησε ότι αυτή ήταν η μητρική του γλώσσα. Επέστρεφε στο σπίτι.Δεν είχε

σκεφθεί ότι οι δολοφόνοι τον ακολουθούσαν, διαφορετικά θα τους είχε αποφύγει.

Όπως συνήθως, θα ερχόταν σπίτι να ξεκουραστεί και το πρωί θα πήγαινε στη δουλειά. Δεν έκανε το λάθος να πιαστεί μαζί τους γιατί πολλά αγόρια , Χιμαριώτες, τα είχανε φάει σε δευτερόλεπτα οι Αλβανοί.

Οι Αλβανοί οργανώθηκαν και ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν το παιδί μου χωρίς λόγο. Είχαν έρθει πολλές φορές στο καφενείο και έλεγαν μέσα στο κόσμο γιατί μιλάμε την ελληνική γλώσσα, προκαλούσαν τους ανθρώπους.

Ειδοποιούσαμε την αστυνομία αλλά δεν έκανε τίποτε. Μέχρι που σκοτώσανε χωρίς λόγο το γιό μου.

Θέλω να τιμωρηθούν από το κράτος. Να τιμωρηθούν γιατί σκότωσαν χωρίς λόγο το παιδί μου. Αλβανοί υπουργοί που αναφέρθηκαν στο γεγονός δεν είπανε την αλήθεια.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος είπε ότι η δολοφονία ήταν οργανωμένη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπανδρέου, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαμαρά και όλη την Ελλάδα και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό που έκλαψε μαζί μας για αυτό που έγινε στο παιδί μου.

Η μητέρα Ειρήνη Γκούμα

Θέλω να καταδικαστεί ο ένοχος. Να τιμωρηθεί με κρεμάλα γιατί ο γιος μου σκοτώθηκε χωρίς αιτία, άδικα. Δεν γνώριζε, δεν ήξερε, ήταν αθώος. Ευχαριστώ όλη την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που στάθηκαν δίπλα μας στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωή μας, στον πόνο για το χαμό του παιδιού μου.

Ο Παναγιώτης Γκούμας – αδελφός

Η ποινή που πρέπει να δώσει το αλβανικό κράτος στους δολοφόνους πρέπει να είναι τέτοια ώστε να σαπίσουν στη φυλακή, γιατί ο αδελφός μου σκοτώθηκε άδικα και χωρίς λόγο. Δεν επιτρέπεται να γίνεται κάτι τέτοιο (δολοφονία) για το λόγο ότι μιλούσε ελληνικά.

Σε περίπτωση που η αλβανική κυβέρνηση δεν αποφασίσει να τιμωρήσει τους δολοφόνους θα προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να κάνει κάτι η Ελλάδα.

Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε. Θέλουν δε θέλουν οι Αλβανοί εμείς θα ζούμε σαν Έλληνες.



Τίτλος άρθρου: «E ëma e Aristotel Gumës: Vrasësi të varet në litar» - 'Η μητέρα του Αριστοτέλη Γκούμα: Οι δολοφόνοι να κρεμαστούν'



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: