Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, μήνυσε παράγοντα της Μειονότητας στην Αλβανική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Χρησιμοποιεί για τεκμήριο εμπιστευτικό έγγραφο που έστειλε ο Βορειοηπειρώτης στο ΥΠΕΞ Ελλάδος  
του Παναγιώτη Μπάρκα 
Ιωάννης Ριζόπουλος
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος εκδικείται, μέσω Αλβανού παράγοντα και της αλβανικής εισαγγελίας, Έλληνα Βορειοηπειρώτη, επικριτικό στέλεχος των θέσεων και συμπεριφοράς του επικεφαλής της διπλωματικής αρχής, Ο διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με επίσημη επιστολή (έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας και του προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο) με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΣ 794, ημερ 26.08.2010, γραμμένη στην αλβανική γλώσσα, διέρρευσε στον αλβανό παράγοντα εμπιστευτική επιστολή, που ο βορειοηπειρώτης επικριτής του Γενικού Προξένου είχε στείλει στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Στο συνοδευτικό της επιστολής προς τον αλβανό παράγοντα στην μητρική του γλώσσα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι «…. Σας διαβιβάζω επιστολή που ο κ. ( ….) είχε στείλει στο ΥΠΕΞ…. στην οποία, για κάποια πράγματα αναφέρει και το όνομά σας . Για θέματα ηθικής τάξης σας διαβιβάζω την επιστολή να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. (!!!) Η εμπιστευτική επιστολή του Βορειοηπειρώτη, όπως φαίνεται σε φωτοαντίγραφο και όπως ισχυρίζεται ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, αναφέρεται στην κατάχρηση που ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας είχε διαπράξει τα δύο τελευταία χρόνια στην χορήγηση υποτροφιών του ΥΠΕΞ προς τους ομογενείς βορειοηπειρώτες στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δόθηκαν συνολικά πάνω από 130 υποτροφίες με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων των ιστάμενων προσώπων στην κεφαλή του Γενικού Προξενείου. Τις πληροφορίες αυτές μάθαμε από την εισαγγελία Αργυροκάστρου, όπου ο βορειοηπειρώτης κλίθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του ατόμου υπό ανάκριση με την κατηγορία για το ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Την μήνυση έκανε ο αλβανός παράγοντας προνομιούχος στις σχέσεις με τον Γενικό Πρόξενο. Ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης κινδυνεύει τώρα να τιμωρηθεί από πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων Ευρώ, μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση. Επισύρει την προσοχή το γεγονός οι εισαγγελικές αρχές της υπόθεσης αφήνουν ανοιχτά να εννοηθεί ότι πρόκειται για βούληση του Γενικού Προξένου και ότι ο Έλληνας διπλωμάτης έχει υποσχεθεί την παροχή όλων των αποδειχτικών που θα θέσουν στο εδώλιο του κατηγορημένου του Έλληνα Βορειοηπειρώτη. Την ίδια στιγμή ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης δέχεται πιέσεις και απειλές στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και αποδίδει την πηγή τους στο Γενικό Προξενείο. Τα μέτρα αντίδρασης του Έλληνα Βορειοηπειρώτη, προς το παρόν είναι να καλέσει προς στήριξη την κοινή γνώμη, μέσω των ΜΜΕ, εφόσον το Υπουργείο Εξωτερικών μετά και από ενημερωτική επιστολή του γι΄αυτή την ενέργεια του Έλληνα Διπλωμάτη στο Αργυρόκαστρο δεν αντέδρασε. Σε περίπτωση όμως που οι εξελίξεις επιδεινωθούν εις βάρος του, ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ζητούμε συγνώμη που δεν αναφέρουμε ονόματα. Οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο για τον Βορειοηπειρώτη στην τωρινή περίοδο ανάκρισης.
borioipirotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: